MY JSME SVAŘOVÁNÍ

Nové fotografie v galerii: Kovový plot a kovová brána rodinného domu

Dnes se k nám konečně dostaly fotografie naší letní práce. Vyráběli jsme kovový plot pro rodinný dům a v souvislosti s tím i kovovou branku a kovovou vjezdovou bránu podle přání zákazníka. Jak vypadá výsledek naší práce se nově můžete podívat v galerii, nebo si projít fotografie v článku.


Jde o kovové výplně do zděných základů plotu. Takové ploty se poslední dobou, zejména u rodinných domů dostávají do módy. Veškeré kovové části plotu jsou vyráběny klasickými kovářskými postupy. Plot je ručně kovaný a nýtovaný. Pro výrobu byly užity klasické čtyřhrany standardní velikosti, ploché oceli a nýty. Obdobně u vjezdové brány a u vchodové branky, tam se materiál liší pouze v rozměrech a tím, že bylo potřeba zajistit pohyblivé uchycení a zavírání.
 
Kromě toho je povrch plotu i obou branek upraven zinkováním žárovou metalizací (takzvané šopování). Tím dochází k ochraně oceli před korozí, neboť vrstva kovu brání průniku vlhkosti nebo vzduchu k materiálu. Nemůže tak dojít k oxidaci. Plot je pak nastříkán dvěma vrstvami černé kovářské barvy. Je to jak pro lepší design, tak i pro větší životnost. Navíc díky zinkování je plot prakticky bezúdržbový. Na fotografiích níže se můžete podívat, jak takový plot z naší dílny vypadá:
 
Kovový plot
Kovový plot rodinného domu
Kovová vjezdová brána
Kovová branka
Vjezd a vstup k rodinnému domu
Kovový plot